Dakgoot repareren

Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Dakgoot repareren

Wanneer een dakgoot kapot gaat, kan dit veel problemen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan een daklekkage. Dit kan ontstaan doordat er water over de rand tussen de dakgoot en de buitenmuur komt. Het is belangrijk om dit te voorkomen, zodat u niet met een lekkage komt te zitten. Door regelmatig uw dak en uw dakgoten te controleren en te onderhouden kunt u dit voorkomen. Is uw dakgoot al kapot gegaan, repareer deze dan zo snel mogelijk om verdere problemen te voorkomen. Wanneer repareren geen optie meer is, laat uw dakgoten dan vervangen.

Verschillende materialen

Dakgoten zijn er in verschillende uitvoeringen, zo hebt u kunststof en zinken dakgoten. Deze twee varianten hebben beide andere eigenschappen. Zo kan de kunststof dakgoot erg lang mee gaan en zal niet snel tekenen van en lekkage vertonen. Pas na 10 jaar, wanneer het materiaal versleten is, kunnen er gaten of scheuren zichtbaar worden. De zinken dakgoot kan al snel tekenen van een lekkage tonen, dit komt meestal doordat er naden zitten in het soldeerwerk. Dit zijn gemakkelijke klussen om te repareren wanneer u weet wat er aan de hand is en waar het lek zich bevindt.

Kunststof dakgoot

Dakgoten van kunststof krijgen op den duur te maken met verwering. Er kunnen gaten en barsten in het materiaal ontstaan, over het algemeen gebeurt dit alleen bij de versleten en oude dakgoten met een leeftijd van rond de 10 jaar. Helaas komt het ook voor dat het door een verkeerde installatie komt. Dan zou u dit kunnen verhalen op het bedrijf die het geïnstalleerd heeft.

Zinken dakgoot

Bij zink is het mogelijk dat er naden in het soldeer werk zijn ontstaan waar water doorheen kan lopen. Deze kunnen verholpen worden door opnieuw gesoldeerd te worden, of door een laagje rubber over de naad te bevestigen.

Zelf repareren

Natuurlijk is het repareren van de dakgoot zelf uit te voeren. Let wel op uw eigen veiligheid wanneer u op deze hoogtes gaat werken. Zorg er te allen tijde voor dat de ladder stevig staat, het veiligste is dat iemand beneden op de grond de ladder nog vasthoudt. Vervolgens kunt u veilig naar boven klimmen om de goot eerst leeg te halen en het gedeelte dat lekt schoon te maken. Daarna kan de reparatie beginnen. Voor u een stappenplan, zodat u het zelf aan de slag kan.

Stap 1, Reinigen

Voordat u met de reparatie aan de slag kan gaan, moet de goot eerst worden gereinigd. Al het mos en bladeren moeten weggehaald worden van het gedeelte dat gerepareerd moet worden. Schuur het gedeelte dat u wilt gaan repareren op en maak dit wederom schoon. Droog het gedeelte en maak het vetvrij.

Stap 2, Lekkende gedeelte bepalen

Wanneer u nu het lek gaat dichten, moet u eerst bepalen tot hoever u het gedeelte wilt behandelen. Leg een textielband over het lekkende gedeelte en tel hier en aantal centimeters bij op. Deze extra centimeters zorgen voor een betere bescherming.

Stap 3, Rubber seal

Pak nu de rubber seal, en roer dit tot een egale kleur. Breng het met een kwast aan over de lekkende naad. Smeer het tot aan de eerder bepaalde grens dat u hebt gemaakt met de textielband. Nadat u de naad goed hebt ingesmeerd met rubber seal, plaatst u de textielband op het ingesmeerde gedeelte. Druk deze goed aan tot dat het textiel verzadigd is.

Stap 4, Afwerken

Bedek nu ook het bovenste gedeelte met de rubber seal tot dat het glanst, dan is er een goede dikte aangebracht en de reparatie is voldaan. Herhaal dit stappenplan tot dat alle naden zijn gedicht en uw dakgoot niet meer lekt. Het repareren valt op deze manier erg mee en is geen moeilijke klus.

Prijzen wanneer u het uit handen geeft

Wanneer u het liever overlaat aan een specialist, zijn hier kosten aan verbonden. De klus zal echter wel goed afgewerkt worden, zodat u er niet zo snel weer last van zult hebben. De prijzen die de dakspecialisten rekenen voor een reparatie liggen tussen de €100,- en de €150,- in. Wanneer u uw dakgoot laat vervangen, lopen de prijzen op. Voor het vervagen moet u rekenen op prijzen tussen de €600,- en de €1.300,- in. Deze prijzen lopen erg uiteen omdat u zelf heel wat voorwerk kunt verrichten. Wanneer u zelf al uw goten verwijdert, zal de prijs laag uitvallen.

Komt u er niet uit?

Lukt het uzelf niet meer om het lek te repareren, of hebt u er simpelweg geen tijd voor? Schakel dan een expert van Cor van Meer Dakgoten in die het lek voor u komt repareren. Wanneer uw dakgoot niet meer te redden valt, vervangen zij eventueel uw gehele dakgoot. Wanneer dit niet nodig is, vervangen zij enkel het lekkende gedeelte.

Wij staan voor u klaar