Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Cv-ketel installeren door onze veelzijdige loodgieters

Een loodgieter is een veelzijdige vakman. Naast het installeren van verwarmingsinstallaties, houdt hij zich bezig met het plaatsen van sanitair en het aanleggen van waterleidingen en rioleringen. Het onderhoud aan bovengenoemde zaken is tevens een belangrijk onderdeel van het werk van een loodgieter. Omdat het beroep loodgieter zeer diverse taken omvat, kiezen veel loodgieters een specialisatie. Zo zijn er loodgieters die zich volledig toespitsen op een cv-ketel installeren en onderhouden. Ook in ons landelijk netwerk van klusbedrijven vindt u gespecialiseerde loodgieters voor het laten installeren van uw cv-ketel.

Waarom een nieuwe cv-ketel laten installeren?

De aanschaf en het laten installeren van een nieuwe cv-ketel is een flinke investering, maar loont absoluut de moeite én verdient zichzelf op de lange termijn terug. Een verouderd toestel levert vaak onvoldoende rendement op, waardoor er veel warmte verloren gaat. Nadelig voor het milieu en voor uw portemonnee. Ook komen er aan verouderde cv-ketels vaker storingen voor. Plots heeft u geen warm water meer of zit u in een koud huis, met hoge reparatiekosten tot gevolg. Een verouderde cv-ketel kan zelfs gevaarlijke situaties opleveren, zoals het lekken van koolstofmonoxide.

Voordelen nieuwe cv-ketel

Het laten installeren van een nieuwe cv-ketel biedt vele voordelen, waaronder:

  • Verhogen van uw wooncomfort: uw huis is sneller opgewarmd en u kunt op meerdere plekken tegelijkertijd warm water gebruiken, bijvoorbeeld in de douche en in de keuken.
  • Flinke besparing op de stookkosten: de allernieuwste cv-ketels kunnen een rendement opleveren van maar liefst 100%, waardoor er geen warmte verloren gaat en u niet onnodig stookt.
  • Waardeverhoging van uw woning, omdat uw huis met een nieuwe cv-ketel een zuiniger energielabel toegekend krijgt.
  • Beter voor het milieu; een nieuwe ketel zorgt voor minder CO2-uitstoot.
  • Meer gebruiksgemak, bijvoorbeeld door de mogelijkheid om uw cv-ketel ‘op afstand’ te bedienen met uw smartphone of tablet. Zo kunt u ervoor zorgen dat u thuiskomt in een warm huis of juist de temperatuur omlaag draaien als u onverwachts langer wegblijft dan gepland.

Zoek een erkende loodgieter

Het laten installeren van een cv-ketel dient uiterst secuur te gebeuren. Kleine foutjes tijdens het installeren kunnen leiden tot grote problemen of gevaarlijke situaties. Zoek daarom een ervaren en professionele loodgieter via ons landelijke netwerk van erkende klusbedrijven. Dan bent u er zeker van dat er oog is voor veiligheid en de installatie van uw toestel met grote precisie en aandacht gebeurt. Voordat de loodgieter uw nieuwe ketel installeert, zal hij de oude ketel op veilige wijze verwijderen.

Na het installeren zal de loodgieter alle kranen onder de ketel en het expansievat vervangen en de nieuwe cv-ketel goed instellen. Hij kan u meteen alles uitleggen over de werking van het warmtesysteem en u handige tips en bespaartips geven, zodat u optimaal geniet van alle voordelen van uw nieuwe cv-ketel.