Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Carports

Een carport is geen overbodige luxe: het biedt een uitstekende bescherming voor uw auto tegen regen, zonlicht, vogels en bladeren. Bovendien is een carport een luxe en stijlvolle toevoeging aan uw woning. Wij helpen u graag met het realiseren van de ideale carport voor u, zodat u kunt genieten van de vele voordelen die een carport biedt.

Soorten carports

Carports komen in veel verschillende uitvoeringen en materialen. De meest voorkomende uitvoeringen zijn de gebogen overkapping en de vlakke overkapping.

Een gebogen overkapping heeft als voordeel dat er geen water stil blijft staan. Daarom zal een gebogen overkapping bijna nooit lekken. Het kost vaak wel wat meer moeite om een gebogen overkapping te bouwen.

Een vlakke overkapping is vaak gemakkelijker om te plaatsen, waardoor het scherper is geprijsd in vergelijking met de gebogen versie. Er kan alleen wel water blijven stilstaan op een plat dak, waardoor de overkapping na verloop van tijd kan gaan lekken.

Veelgebruikte materialen

De meest gebruikte materialen voor een carport zijn hout, kunststof, en metaal. De materiaalkeuze is deels afhankelijk van uw persoonlijke smaak en deels afhankelijk van de eigenschappen van het materiaal.

  • Hout is een relatief zwaar materiaal dat, mits goed behandeld, erg duurzaam is. Bovendien is hout gemakkelijk te verkrijgen, waardoor houten carports vaak scherp zijn geprijsd. Houten carports hebben wel meer onderhoud nodig dan een carport van kunststof of metaal.
  • Kunststof wordt relatief weinig gebruikt, maar begint op te komen als bouwmateriaal. Het is vaak lichtgewicht en het is goed te onderhouden. De prijs is zeer afhankelijk van de soort kunststof; hoogwaardige kunststoffen zijn vaak moeilijker te maken dan ruwere kunststoffen en dit verschil zal u terug zien in de prijs. Kunststof heeft bijna geen onderhoud nodig en is zeer duurzaam.
  • Metaal wordt vaak gebruikt in de vorm van aluminium. Aluminium is een lichtgewicht metaal dat relatief gemakkelijk te bewerken is. Bovendien heeft het materiaal weinig tot geen onderhoud nodig. Metaal is echter wel prijziger dan hout.

De voordelen van een carport

Een carport ziet er niet alleen aantrekkelijk uit, het zorgt er bovendien voor dat u uw auto, boot, motor of ander voertuig fatsoenlijk buiten kan laten staan. Bovendien kunnen sommige carports dienen als basis voor een uitbouw. Met het bouwen van een carport vergroot u dus het totale beschikbare oppervlak van uw woning.

Onze vakmensen

Onze klusjesmannen kunnen snel en gemakkelijk de juiste carport voor u realiseren. Ze hebben veel ervaring met het bouwen van dergelijke constructies, waardoor u hoge kwaliteit mag verwachten. Vul daarom het contactformulier op onze website in en laat snel een goede carport bouwen door een klusjesman bij u uit de buurt.