Bouw- en klusbedrijven geven vaak een te hoog BTW bedrag door

Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Bedrijven rekenen een te hoog BTW bedrag

Veel mensen weten het simpelweg niet, net als veel bedrijven. Maar bouw- en klusbedrijven rekenen heel vaak bewust of onbewust een te hoog BTW bedrag door aan de klanten. Hierdoor wordt structureel teveel betaald aan klusbedrijven, hoveniers, schilders etc. De Verenigingen van Eigenaren doet een oproep aan iedereen om de facturen goed te controleren.

Wat gaat er mis?

Het grote probleem zit in de onduidelijke koers die de overheid vaart. Hierdoor verandert regelmatig het percentage van de BTW. Dan weer 6%, dan weer 21%.... Nu en tot het einde van 2014 staat het btw-tarief op 6%. Als u klusbedrijf of hovenier 21% berekent kan dat u vele honderden of zelfs duizenden euro’s kosten.

Kees Oomen, directeur van VvE Belang, de belangenorganisatie van alle VvE's in Nederland heeft zo zijn eigen ideeën over deze situatie: "De btw kunnen particulieren en ook Verenigingen van Eigenaren niet, zoals een bedrijf, verrekenen. Daardoor kosten de te hoge facturen ons onterecht duizenden euro's. Ik denk dat het van beide kanten veelal onwetendheid is. Het gaat vooral fout bij onderhoudscontracten. Bijvoorbeeld voor de cv-ketel. Daar geldt ook het 6 procent-tarief."

De 6% btw regeling is door de overheid op dit moment toegepast om bewoners te stimuleren meer geld uit te geven in de bouwbranche. Deze branche heeft het namelijk erg zwaar door de crisis en kan wel wat steun gebruiken.

“Echter veel bouwbedrijven brengen nog altijd, bewust of onbewust, ten onrechte het btw-tarief van 21 procent in rekening, zoals blijkt uit de vele meldingen die VvE Belang van diverse oplettende eigenaren ontving. Pas wanneer een VvE hierover aan de bel trekt bij het bouwbedrijf, worden deze foute factuur aangepast", zegt Oomen. "Het gaat om serieus geld. Veel van onze leden hebben bijvoorbeeld te maken met liften. Dan kunnen de bedragen fors oplopen. Ik hoorde net weer van een geval waarbij drie keer een te hoge factuur was binnengekomen. Dat scheelde 2500 euro."
De boodschap van Oomen is helder: “controleer de factuur goed.”

Wij staan voor u klaar