Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Airco plaatsen

Om er ook in de zomer lekker koel bij te zitten, kan het verstandig zijn om een airco te laten plaatsen. Een airco houdt zonder moeite een grote ruimte koel. Zeker wanneer een raampje openen geen zin heeft, biedt het een uitkomst.

Als u ervaring heeft met klussen kunt u zelf de airco voor een groot deel installeren. Dit moet echter wel zeer nauwkeurig gebeuren, dus enige handigheid is geen overbodige luxe. De aansluiting van de afvoerleidingen moet echter wel gedaan worden door een gecertificeerde installateur. Maar zelf meehelpen bespaart u veel geld!

Zelf plaatsen van airco

Het eerste dat u moet bepalen is de plek waar u de airco plaatst. Hier moet u rekening houden met de positie binnenshuis en de positie buitenshuis. Bovendien moet u ervoor zorgen dat de condens op een goede manier naar buiten kan worden afgevoerd.

Omdat een airco vaak erg zwaar is, is het aan te raden om de hulp van een tweede persoon in te schakelen wanneer u de unit installeert. Plaats de airco op een plek waar de unit genoeg lucht kan aanzuigen, maar zo min mogelijk overlast veroorzaakt voor buren. De units kunnen namelijk wat geluid en trillingen met zich meebrengen.

Hang de bevestigingsplaat vervolgens waterpas op. Daarna boort u de openingen voor de afvoerleidingen.

Afwerking door een erkende expert

Nadat u deze stappen hebt uitgevoerd, zal een professional de afvoerleidingen aansluiten en het systeem vullen met koelvloeistof. Dit mag u niet zelf doen: u bent verplicht om een gecertificeerde installateur in te schakelen! Als u zelf het systeem hebt bevestigd en voorbereid, kost deze ingreep vaak weinig geld.

Volledige installatie laten doen

Als u er zelf niet uitkomt of als u zelf niet over de benodigde handigheid beschikt, is het aan te raden dat u een installateur inschakelt. Dit kost uiteraard meer geld dan wanneer u zelf het voorwerk doet, maar het kan u later veel problemen besparen. Als het plaatsen van de airco verkeerd gebeurd, kunt u later veel problemen met uw installatie ondervinden. Vul daarom op deze website het contactformulier in en laat snel een hoogwaardige airco deskundig plaatsen.