Aanbouw voor een kantoor aan huis

Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Kantoor aan huis laten bouwen

Het aantal mensen dat -deels- vanuit huis werkt neemt gestaag toe. Dat heeft veel te maken met het stijgende aantal zzp-ers die vanzelfsprekend hun kantoor aan huis hebben. Zolang dat alles als eenmanszaak uitgevoerd kan worden, is er niets aan de hand. Datzelfde geldt voor de thuiswerker die in een hoek van de woonkamer of de nog niet gebruikte slaapkamer als werkruimte ingericht heeft. Wanneer daar verandering in komt en de werkruimte niet meer toereikend is, komt de gedachte van een aanbouw voor een kantoor aan huis al snel op tafel.

Kantoor aan huis

Een aanbouw voor een kantoor aan huis betekent dat er tekeningen gemaakt moeten worden, waarmee vergunning aangevraagd kan worden. Belangrijk hierbij is de plaatsing van de ramen, want een kantoorruimte vraagt zoveel mogelijk licht. Daarnaast geldt dat er voldoende stopcontacten, telefoonaansluitingen en aansluitingen voor eventuele andere apparatuur zoals Desk Tops en printers aanwezig zijn. Verder is een goede ventilatie van belang, zeker wanneer er meer dan een persoon zullen werken. Dit roept meteen de volgende vraag op. Hoe groot wordt de aanbouw? Voorkom dat hij na enige tijd te klein blijkt te zijn.

Inventaris

Houd bij de bouw al rekening met de indeling. Hoe kunnen meerdere bureaus, kasten, ladekasten en printers geplaatst worden? Hoe zit het met goede verlichting? Een kantoorruimte heeft meer verlichting nodig dan een gewone ruimte. Denk daarbij ook aan LED-verlichting, want die bespaart heel wat kosten. Zoals eventuele zonnepanelen aan de vermindering van de elektriciteitskosten bijdragen. Een andere belangrijk onderwerp zijn de arbeid technische voorwaarden. Een bureau moet minimaal 75 centimeter hoog zijn en in hoogte verstelbaar. Een bureaustoel moet een stervormige poot hebben (5 punten) en in hoogte verstelbaar zijn. Er moeten brandblussers en minimaal een BHV koffer aanwezig zijn.

Plan maken

Het kan ook geen kwaad om bij het plannen alvast informatie in te winnen over sta-zit bureaus. Tegenwoordig wordt staan tijdens het werken aanbevolen. Tevens kan een sta-zit bureau handig zijn wanneer iets ontworpen moet worden. Verder zijn er elektrisch verstelbare bureaus te koop, die het makkelijker maken om bij bepaalde handelingen het bureau in een andere stand te plaatsen. Werken er twee of meer personen? Denk dan eens aan ruimtebesparende roldeurkasten.  Er komt heel wat kijken bij de aanbouw voor een kantoor aan huis. Wie vooraf alles goed plant, kan achteraf terug zien op een geslaagde verbouwing, die ook nog eens binnen het budget gebleven is.

 

Wij staan voor u klaar