5 Doe het zelf tips van de lokale slotenmaker

Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

5 tips om je huis beter te beveiligen

Het is belangrijk uw woning goed te beveiligen. Dat doe je vooral met goede, goedgekeurde sloten die voldoen aan het SKG keurmerk, en bij voorkeur een waardering van drie sterren hebben. Verder zal de Slotenmaker Delft nog enkele doe het zelf tips geven om de veiligheid van de woning nog verder te kunnen verbeteren.

1. Sluit ramen en deuren

Nog steeds worden er veel inbraken gepleegd doordat de bewoners een raam of deur niet goed hebben afgesloten. Deze inbraken zijn dus honderd procent te voorkomen door ramen en deuren goed te sluiten. Niet alleen als u slaapt, niet alleen als u op vakantie bent, maar ook als u even een boodschapje aan het doen bent, en ook als u even lekker in de achtertuin zit. Een insluiper is snel binnen, soms zelfs zonder dat u dat door hebt.

2. Voorkom signalen van afwezigheid

Vaak is het voor inbrekers duidelijk als een huis tijdelijk onbewoond is. Dat geeft hen een ideale kans om in te breken. U kunt dit voorkomen door signalen van afwezigheid te vermijden. Denk hierbij aan een overvolle brievenbus, het permanent dicht hebben van de gordijnen, geen licht aan hebben 's avonds, enzovoorts. Dergelijke zaken zijn eenvoudig te voorkomen door bijvoorbeeld een buurvrouw op het huis te laten passen, deze de brievenbus te laten legen en een lamp via een tijdschakelaar aan te sluiten zodat het bepaalde delen van de avond licht is in huis, en het lijkt alsof er iemand thuis is.

3. Bewaar de sleutels op een veilige plaats

Bewaar sleutels nooit op een dusdanige wijze dat de sleutels eenvoudig tot uw huis te herleiden zijn. Bewaar dus ook nooit een label met adres bij de sleutels; op die manier weten de inbrekers waar u woont en kunnen ze dus eenvoudig binnenkomen.

4. Laat sleutels 's nachts niet in het slot zitten

Bent u weg of gaat u slapen? Haal de sleutel uit het slot! Inbrekers kunnen anders door eenvoudig het raam in te slaan (wat echt niet zoveel lawaai maakt als u denkt) de sleutel pakken en hiermee de deur openen.

5. Zorg voor goed hang- en sluitwerk

We zien nog steeds huizen met een heel oud slot, zonder verdere aanvullende beveiliging. Om een of andere reden denkt men vaak dat inbraak bij hen toch zeker niet voor zal komen, maar dat kan dus wel. Vervang de sloten als deze niet aan de modernste eisen voldoen.

Wij staan voor u klaar